Zona Ceahlau-Durau este situata la 60 km nord-vest de Piatra Neamt si la 6 km de lacul Izvorul Muntelui, la poalele Masivului Ceahlau, la o altitudine de 780-800m, pe versantul de nord-vest al masivului Ceahlau.
Sezonul alb dureaza din decembrie pana in martie si ofera posibilitati de schi si sanie pentru incepatori si avansati. Localitatea este si loc de plecare in trasee in Ceahlau sau spre Lacul Bicaz. Posibilitati de practicare a sporturilor nautice pe timp de vara. Exista centre de inchiriat echipament pentru ambele sezoane.
Potenţialul turistic natural din Masivul Ceahlău a determinat amenajarea unor trasee şi locuri de popas încă din secolul trecut. Astfel, familia Cantacuzinilor amenajează în jurul anului 1860 prima potecă spre înălţimile Ceahlăului, iar primele adăposturi sunt construite în 1906 lângă Fântâna Rece şi în 1914 la Fântânele. Unul din principalele obiective de atracţie al turiştilor îl reprezină relieful conglomeratic din zona centrală, printre cele mai spectaculoase forme numărându-se Panaghia, Toaca, Căciula Dorobanţului, Piatra cu Apă, Detunatele, Dochia, Clăile lui Miron, Piatra cu Apă etc. Un alt obiectiv îl reprezintă, pentru cei pasionaţi de alpinism, ascensiunile pe traseele de escaladă din masiv.