Factori naturali de cura:
Ape minerale termale bicarbonatate, sulfatate, calcice, sodice, silicioase; bioclimat de crutare; namol sapropelic fosil.

Indicatii terapeutice:
Afectiuni reumatismale inflamatorii ( poliartrita reumatoida, spondiloza anchilozanta); afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza); afectiuni reumatismale abarticulare; afectiuni post-traumatice; afectiuni neurologice periferice; afectiuni neurologice centrale; afectiuni ginecologice; afectiuni asociate (boli de nutritie si metabolism, boli endocrine).

Contraindicatii:
Boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii, boli psihice.


Tipuri de proceduri:

Kinetoterapie; bai calde cu ape minerale in cazi si bazine; electroterapie; hidroterapie; aerohelioterapie in bazine deschise cu apa termala; aerosoli; gimnastica medicala, bai de lumina, sauna, cosmetica.


Amplasament geografic:

Este una dintre cele mai mari staţiuni balneo-climaterice din Romania cu funcţionare permanenta. Staţiunea Baile Felix este situata in judeţul Bihor, la 8 km distanţa de Oradea si la 22 km distanţa de vama Bors prin care se face trecerea catre Ungaria.Statiunea este situata la altitudinea de 140 m, in partea de nord-vest a Romaniei, in Campia Crisurilor, la zona de contact cu extremitatea vestica a dealurilor de la poalele Muntilor Padurea Craiului.


Clima:

La Felix este un climat continental moderat, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraneana, ideal pentru tratament, odihna, turism balnear.

Obiective turistice:

- strandul cu apa termala Apollo (1900).
- fenomenul carstic de pe Dealul Somleului, Avenul de la Betfia sau Avenul “Hudra Bradii” (impropriu numit de localnici “Craterul de la Betfia”). Acesta are o adancime de 86 de metri, puţul sau avand o cadere aproape verticala de 54 metri).
- rezervaţia de nuferi din Baile Felix
- Capela de la Haieu, o impresionanta biserica-sala de sorginte medievala (sec. XIV), in care se mai pot observa elemente arhitecturale romanice, cisterciene si gotice (restaurata in anul 1977);
- cladirea Sanifarm, o fosta manastire aparţinatoare ordinului calugaresc Sf. Vincenţiu, cladire de arhitectura baroca, construita in sec. al XVIII-lea.
- Biserica ortodoxa din Rontau (sec. XV)
- Biserica unita (greco-catolica) din Haieu (1906);
- Biserica de lemn din Brusturi si Biserica Greco-Catolica din Baile Felix.

Acces:

Rutier: Bucuresti - Oradea pe E 60 si Oradea - Baile Felix pe E 66, Satu Mare - Oradea pe DN 19; Timisoara - Arad - Oradea pe E 71; 
Feroviar: Bucuresti - Oradea (650 km), Satu Mare - Oradea (135 km.), Timisoara - Oradea (178 km. ). De la Oradea la Baile Felix (9 km. ) - curse auto; 
Aerian: Bucuresti - Oradea si curse auto speciale


Oferte - BAILE FELIX

Ofertele noastre
Confort:
Sortare dupa:
Confort:
Pret: