Cai de acces: Feroviare: Gara Tîagu Secuiesc pe linia Sf. Gheorghe — Bretcu si apoi cu autobuzul (curse regulate); rutiere: DN 11 de la Brasov sau de la Bacsu pana la Targu Secuiesc, apoi prin comuna Turia, pe sosea locala; DN 12 de la Brasov sau Miercurea-Ciuc pana la Bixad, apoi pe sosea locala pana in statiune.

Amplasament geografic: Statiunea balneoclimaterica permanenta Balvanyos, este situata pe versantul sudic al muntilor Bodoc in curbura carpatilor la o altitudine de 840m-950m. Datorita calitatilor terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale si emanetilor post vulcanice prezentate sub forma de mofete, statiunea ofera oaspetilor conditiile unei vacante si peisajul atragator al muntilor din imprejurimi si excelente posibilitati pt. tratamente.

Datorita rocilor vulcanice si sedimentare din sol, emanatiile de bioxid de carbon si de hidrogen sulfurat au favorizat aparitia a mai multor izvoare de apa minerala. Multumitã compozitei lor chimice sunt remarcabile în cure de baut, în tratamentele afectiunilor stomacale si intestinale; folosite în baile uscate cu gaz, adica in mofete, se dovedesc a fi factori curativi naturali pentru cei suferinzi de afectiuni de cord si ale sistemului vascular. Aici, atat apa, cat si gazul au radioactivitate naturala relativ mare. Linistea, aerul ozonat si bogat în ionuri negative transforma statiunea într-un El Dorado al bolnavilor psihici.

Baile Balvanyos de azi s-a format din contopirea a trei colonii de bai care au functionat odinioara. Cea mai veche este cea care se situeaza în pasul Balvanyos: Pucioasa din Turia (cuvantul "pucios" se refera la mirosul urat al hidrogenului sulfurat), deoarece in pestera Pucioasa din Turia s-au acumulat gaze terapeutice, pe peretele sau se gasesc picaturi de "vitriol" care au fost si sunt si azi folosite de oameni pentru tamaduirea si vindecarea proprie.

Ofertele noastre
Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.