Cu toate că este una dintre cele mai mici insule ale Cicladelor, Mykonos este cu siguranta cea mai faimoasa, totul datorita frumusetii naturale, bogatiei istorice, caracterului cosmopolit, combinate cu o viata de noapte incendiara. Se afla in mijlocul Marii Egee, intre insulele Tinos si Naxos, la aproximativ 94 mile marine de Portul Pireus, cu o suprafata de 85.5 km patrati. Cel mai inalt punct de pe insula ajunge la 341m. Exista in jur de 11000 de locuitori pe insula, majoritatea traiesc in partea de vest, in capitala Chora si isi pastreaza reputatia de a fi prietenosi si toleranti la viata de noapte salbatica.

Conform mitilogiei, Hercule, in una dintre luptele sale cumplite, dupa ce a ucis Gigantii, i-a aruncat in mare unde au fost pietrificati si transformati in stanci imense care au dus la formarea insulei Mykonos. De aici si numele insulei care inseamna teren stancos, masa de pietre. Altii spun ca numele insulei a fost dat de Regele din Delos, Anios, fiul nimfei Rhoio si al lui Appolon. Insula Delos este cea mai apropiata, la doar 2 km, fiind locul de naștere al lui Apollo, zeul luminii, și Artemis, zeița vânătorii, o insula nelocuita din principii religioase: nimeni nu trebuie sa se nasca si sa moara pe aceasta insula, dar incarcata de istoria lumii antice, dovada fiind vestigiile pastrate.

Mykonos in timpul lui Alexandru cel Mare a cunoscut inflorirea comerciala prin comertul maritim. In 1207, ca si celelalte insule Ciclade, a intrat sub dominatie venetiana care a durat pana in 1537, cand turcii au stapanit insulele impreuna cu restul Greciei. Locuitorii, marinari destoinici, au furnizat echipaj si munitie pentru indepartarea jugului turcesc in timpul Revolutiei Grecesti din 1821. Dupa obtinerea independentiei tarii in 1830, economia insulei a fost restabilita incet, dar sigur.

Intre Primul Război Mondial și al II-lea, vizitatorii au fost atrași aici, în principal, de site-ul arheologic din Delos. În timpul anilor '50, modernitatea insulei a început să crească, împreună cu populația insulei, dar următoarele două decenii, anii '60 și '70, au fost cele care care au transformat Mykonos in insula cosmopolita de astazi. Odata cu vizitarea insulei de catre personaje importante ale lumii mondene, cum ar fi Jackie Kennedy si Aristotel Onassis, sau alti milionari si trendsetteri, Mykonos a devenit cea mai populara destinatie de vacanta pentru VIP-urile lumii.

Oferte - Mykonos

Ofertele noastre
Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Oferta Sejururi externe - Grecia - Mykonos - Myconian Villas - Oferta confortconfortconfortconfortconfort de la 712 € Oferind vederi magnifice la Marea Egee şi faimoasa plajă Elia, aceste vile de lux combină eleganţa într-un amestec ademenitor de artă şi design... nopti 7 nopti cazare Hotel masa fara masa transport Avion Detalii